Insights Discovey

Insights Discovery geeft zelfinzicht en inzicht binnen het team, waardoor jij een succesvolle start kunt maken.

Insights Discovery

Insights Discovery stimuleert.

Als Finance Director of CFO wil je met jouw finance team of Management Team een topprestatie leveren. BlueOn maakt gebruik van Insights Discovery om jou zelfinzicht te geven en inzicht te krijgen in de bijzondere talenten, kwaliteiten en persoonlijke voorkeursstijlen binnen het team. Zo kan jij succesvol aan de slag.

Insights Discovery is een tool die inzicht geeft in ieders psychologische voorkeuren. Door het geven van zelfinzicht en inzicht in anderen wordt begrip, erkenning en respect gecreëerd. Dit bevordert de effectiviteit, communicatie en samenwerking, wat de basis is voor verdere ontwikkeling van individuen en het team.

Het resultaat van Insights Discovery

 • Teams werken effectiever samen
   
 • Leiders inspireren, motiveren en halen het beste uit medewerkers
   
 • Mensen reageren beter op verandering
   
 • Medewerkers zijn betrokken en voelen zich sterker verbonden met de cultuur en waarden van je organisatie
   
 • De interactie met klanten verbetert
Insights Discovery

Om de verschillen eenvoudig, inzichtelijk en bespreekbaar te maken, gebruikt Insights Discovery een kleurentaal.

 • Helder blauw; introverte denkstijl & beschouwing; Heb jij een blauwe voorkeur, dan wil je graag de wereld graag beter leren kennen en begrijpen. Je denkt eerst na voordat je actie onderneemt en houdt een afstandelijk en objectief standpunt in. Jij hecht veel waarde aan onafhankelijkheid, rede en analyse en hebt een voorkeur voor schriftelijke communicatie zodat zaken helder en nauwkeurig blijven.
   
 • Zacht groen; 1 op 1 relaties & ondersteuning; Met een groene voorkeur richt je je op persoonlijke waarden en diepgang in relaties. Anderen kunnen op jouw vertrouwen. Je zet je in voor zaken die je  belangrijk vindt, zoals waarden en normen, met een rustige vastberadenheid en vasthoudendheid. Gelijkwaardige relaties zijn voor jou belangrijk en onderling begrip komt sterk naar voren in jouw persoonlijke stijl.
 • Stralend geel; heldere visie & inspiratie; Heb jij een gele voorkeur, dan ben je zonnig, vriendelijk en gezellig. Het is voor jou belangrijk dat iedereen goed met elkaar overweg kan. Je geniet van het gezelschap van anderen en vind dat het leven leuk moet zijn. Jij overtuigt en benadert mensen op een positieve gelijkwaardige manier.
   
 • Vurig rood; assertieve actie & leiding nemen; Met een voorkeur voor rood ben jij energiek, actiegericht en volop in beweging. Je bent positief ingesteld, assertief en gaat uit van de realiteit. Recht door zee, doel- en resultaatgericht. Je bent sterk gericht op het sturen en beheersen van de situatie. Je hebt een directe manier van omgang met anderen.